Hääpuku, Morsiuspuku

10 vinkkiä hääpuvun valintaan

Kymmenen vinkkiä hääpuvun valintaan 

 

Hääpuvun tehtävä on palvella morsianta, ei toisinpäin.
Morsian on kauneimmillaan onnellisena.

Hääpuvun valinnan morsian aloittaa yleensä miettimällä kahta asiaa: mikä minulle sopii ja mitä hääpuku saa maksaa. Meillä Wedding Garagessa on nähty molemmat pohdinnat monin kerroin ja päädytty hyviin lopputuloksiin. Siksi päätimmekin jakaa vähän vinkkejä morsiamille! Meillä hääpukujen sovituksissa edetään morsiamen ihastelun ehdoilla: mikä saa morsiamen muodot näyttämään parhaimmalta, ja sovitettavat puvut valitaan aina siitä hintaluokasta joka morsiamen toiveissa on.  

Tässä tärkeimpiä asioita joihin me kiinnitämme huomiota! 

1. Oikea koko 

Kun valitset hääpukuasi, sovita sitä oikeassa koossa. Yksikään vaate ei näytä niin hyvältä kuin oikean kokoinen vaate – leikkaukset tai linjat vaikuttavat, mutta jos puku on täysin väärässä mittakaavassa, se vaikuttaa istuvuuteen.  Jos olet kokoa 44 ja sovitat koon 36 hääpukua, on se sitten nyöritetty tai ei, poven istuvuus, lantion kaari – nämä asiat eivät asetu päälle oikein jos puku ei mahdu päälle.

2.Oikeat mittasuhteet 

Hääpukujen leikkauksissa on eroja. Jos olet alle 170cm, suhtaudu varauksella esim. merenneitomalliin joka lyhennetään sinulle sopivaksi. Eri mallistojen hääpuvut tehdään eri mittaisille ja mallisille morsiamille, ja niin upeita yksityiskohtia kuin puvuissa on, linjat eivät aina sovi kaikille. Lyhyellä ihmisellä on erilainen selän pituus kuin pitkällä, ja sama toisinpäin: pitkän morsiamen kannattaa valita hääpukuvalmistaja jonka mallistoissa lantio ei ala pitkän morsiamen kylkiluiden korkeudelta. Merenneitomalli liian lyhyellä saa kädet näyttämään liian pitkiltä ja jalat liian lyhyiltä. Liian lyhyen mallinen selkäosa pitkällä saa morsiamen näyttämään tukevalta, puhumattakaan siitä että vyötärölinja olisi väärässä kohdassa. Yleensä kokemuksemme perusteella osaamme suositella morsiamelle hyvin istuva pukua ilman viidenkymmenen puvun sovitusta.  

3. Laadukas tuote 

Kun ostat hääpuvun, pidä huolta siitä että ostat vaatteen jossa sinun on mukava olla. Halpatuotantopukujen pitsi hiostaa, saattaa raapia tai aiheuttaa jopa ihottumaa. Laadukkaat ja hyvin ommellut kankaat kestävät tanssia, istumista ja jopa astumisen laahuksen päälle. Huonosti ommellut kankaat saattavat olla niin pienillä saumavaroilla, että kun morsian nostetaan kultatuoliin tai kaadetaan Hollywood-suudelmaan, saattaa koko kylki ratketa auki. Laadukkaiden tuotteiden jälleenmyyntiarvo on myös suurempi- Muista puvun tuntuma päällä tekee juhlasta juhlan. Ansaitset parasta! 

4. 50 shades of white 

Hääpukujen klassisin väri on valkoinen, mutta valkoisen sävyjä on olemassa valtava määrä! Vaaleammalle iholle sopii pehmeämmän sävyinen hääpuku, helposti ruskettuva ja enemmän pigmenttiä omaava morsian voi rohkeammin valita puhtaamman valkoisen sävyn. Meillä on myös keinoja taittaa mieleinen valkoinen ihollesi sopivaksi sävyksi – hääpukujen täydellinen istuvuus ja sopivuus morsiamelle on tekniikkalaji.

5. Älä peitä parhaita puoliasi 

Moni morsian arastelee omia muotojaan tai jotain piirrettä itsessään. Peittämällä liikaa saattaa peittää myös hyviä puolia, niitä jotka hurmaavat ja jotka korostavat morsiamen parhaita ominaisuuksia ja kauneutta. Jos sallit, anna meidän ehdottaa myös erilaisia pukuja sovituksessa ja kokeile niitä rohkeasti. Sinä teet aina päätöksen, me vain annamme ammattitaitomme käyttöösi.  Esimerkiksi tämä: Hyvin istuva hääpuku ei ole koskaan olkainten varassa. Oikean kokoinen, hyvin istuva hääpuku ei valu alaspäin niin että joudut nostelemaan sitä – osa morsiamista näkee hääpainajaisissaan poven vilauttelua ja mekon nostelua: tositv:n esimerkissä kyseessä on ollut väärän kokoinen hääpuku jota ei ole muokattu joko ollenkaan tai oikein, tai ainakin alusvaatteet puvun alla ovat olleet vääränlaiset. Voit siis kokeilla rohkeasti olkaimetonta tai muutakin kuin A-linjaista pukua, meillä se on myös turvallista, meillä morsian on aina oikean kokoinen ja oikeanlainen kaikilta piirteiltään. Ja ei, meiltä morsiamet eivät lähde hääpäiväänsä viettämään niin että puvusta vilahtelee jotain sopimatonta.  

6. Alusvaatteiden taika 

Suurin osa hääpuvun sovitukseen tulevista morsiamista on väärän kokoisilla rintaliiveillä liikenteessä, joten kerrattakoon että hääpuvun istuvuus lähtee oikeanlaisista alusvaatteista. Tämä tarkoittaa oikeaa ympärysmittaa ja kuppikokoa rintaliiveissä ja oikeita materiaaleja alusvaatteissa noin yleisesti. Alusvaatteiden merkitys on valtava, joten varaa budjettia myös tarvittaessa muotoilevaan alusasuun ja uusiin rintaliiveihin. Meillä on luotettava yhteistyökumppani jonne ohjaamme saamaan hyvää palvelua näissä asioissa.  

 7. Sulhasen toiveet 

Joskus sulhasella on erityisiä toiveita morsiamen hääpuvun suhteen, joskus morsian vaatii saada päättää itse eikä sulhaselta edes kysytä. Emme kommentoi asiaa sen tarkemmin, mutta ehdotamme ainakin kerran kysymään sulhaselta mitä hän ajattelee asiasta. Morsian saa sitten itse harkita mitä tiedolla tekee. Pieni huomaavaisuus tulevaa aviomiestä kohtaan on tuonut monelle hyviä ideoita ja fiksuimmat sulhaset kertovatkin morsiamille mitä piirteitä he morsiamessa rakastavat.  Morsiamilla on tapana  alkaa hehkumaan kun tietävät miksi heidän elämänsä rakkaudet heistä pitävät, wink wink.  

8. Tukijoukot ostoksilla 

Suosittelemme että otat mukaan sovitukseen sellaisia ihmisiä jotka osaavat sanoa sinulle rakastavasti ja arvostaen että puku on väärä, mutta sinä näytät silti hyvältä. Hyvä makutuomari kuuntelee sinua, arvostaa sinua juuri sellaisena kuin olet ja muistaa että sinä olet hääpäivänä pääroolissa. Jos tukijoukkosi eivät pääse paikalle, älä huoli: me pidämme sinusta silti hyvää huolta. Saat nähdä puvut vertailukuvissa ja autamme tekemään harkittuja päätöksiä.  

9. Budjetti kuntoon 

Hääpukuostoksille lähtiessä on tärkeää muistaa minkä verran pukuun on käytettävissä rahaa. Suosittelemme huomioimaan kokonaisbudjetin: hääpuvun, muokkausten, alusvaatteiden ja asusteiden hinnan. Kun kerrot meille toiveesi tai budjettisi, osaamme ottaa huomioon myös muokkaukset ja niiden tarpeet. Joskus morsian sanoo “tahdon vain parasta” ja joskus “tässä on kaikki mitä minulla on”. Kunnioitamme molempia samalla tavoin.  

10. Muista rakastaa itseäsi 

Hääpäivään valmistautuminen on ihana asia ja morsian on kauneimmillaan silloin kun on onnellinen.

Katso peiliin rakastavasti ja arvosta itseäsi. Kerro toiveesi hääpukumyyjälle, ole avoin. Anna meidän hemmotella sinua ja kertoa miten kaunis olet. Ja muista: hääpuku on vain yksi osa ihanaa päivää, ja että tärkeintä on se miten elämä hääpäivän jälkeen jatkuu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *