Hääpäivä, Hääpuku, Kehopositiivisuus, Morsian, Morsiuspuku, Wedding Garage

“Olet niin iso että meillä tuskin on mitään mikä mahtuisi sinulle.”

Wedding Garage on perustettu jotta jokaisella morsiamella olisi hyvä olo hääpukua ostaessaan.

 

Jokainen ei saa yhtä hyvää palvelua hääpukua ostaessaan, se on fakta. On tietenkin olemassa liikkeitä joissa jokaista arvostetaan, mutta moni pluskokoinen morsian ja varsinkin heidän hääpuku-unelmansa ammutaan alas jo ensimmäisellä katseella. Erilaisen ulkomuodon omaava ihminen saa, tai pikemminkin kohtaa, hyvinkin tylyä palautetta niin sanallisen kuin sanattoman viestinnän muodossa.

Perustin Wedding Garagen oman huonon kokemukseni jälkeen. Menin hääpukuliikkeeseen, ja vaikka myyjä ei varmastikaan tarkoittanut pahaa, hän avasi keskustelun sanomalla että liikkeestä tuskin löytyy mitään minun koossani. (Olen liki 180cm pitkä ja vaatekokoni oli 42.)

Vaikka olin tottunut siihen että oma vaatekoko on yleensäkin vaatekaupoissa siellä isoimpien joukossa, jos valikoimassa isoja kokoja edes on, en halunnut hääpukuostoksilla olla liian iso tai vääränlainen. Olin tottunut huonoon palveluun mutta hääpäivällä on merkitystä ihmiselle eri tavalla kuin farkkuja ostaessa tai kesämekkoa valitessa. Aiemmatkin huonot kokemukset jättävät ikäviä muistoja, mutta hääpäivään valmistautuminen on iso asia. Monelle ihmiselle hääpäivään valmistautuminen on yksi isoimpia asioita elämässä.

Morsian on aina oikean kokoinen – meidän tärkein eriaatteemme.

Kun myyjä tuossa kyseisessä liikkeessä oli saanut minusta henkisesti ilman pihalle, ja olin joutunut kysymään ”Saanko silti tulla katsomaan jos teillä olisi minulle jotain joka mahtuisi?” olin jo menettänyt toivoni. En normaalisti kerro julkisesti että olen hyvin herkkä ja arka, mutta tuo yksi lause ja pitkä katse päästä varpaisiin sai minut epäilemään koko häiden järjestämisen järkevyyttä. Kahteen viikkoon tuon sovituksen jälkeen en halunnut enää mennä naimisiin. Tai pikemminkin, en uskonut että puolisoni haluaa mennä minun kanssani naimisiin tai että ainakaan kukaan juhlavieraista ei tahdo nähdä minua hääpuvussa, tai että olen ainakin se morsian josta sanotaan jotain kohteliasta. Sydämeni oli särkynyt, ja tarkoitan sillä sitä että en todellakaan enää rakastanut itseäni. Nuo ensimmiset sanat jotka myyjä sanoivat eivät jääneet viimeisiksi sanoiksi jotka sattuvat. Pukuni kuulemma maksaisi hintalapun hinnan päälle 400€ enemmän tilattaessa, koska olet niin hirvittävän paljon isompi kuin muut asiakkaat ja kangasta menee todella paljon enemmän.*

Tässä vaiheessa joudun myöntämään että edes hääpäivänä en tuntenut itseäni koko ajan kauniiksi. Ne hetket jolloin tunsin itseni kauniiksi liittyivät siihen kun aviomieheni otti minua kädestä, tai kun hän katsoi minuun hellästi, tai kun hän piti puheen jossa kertoi tunteistaan. Kun aviomieheni isä puhui häissä kauniisti meistä, ja kun tyttäreni sanoi ”Äiti sinä olet kaunis.” Pelkäsin katsoa silmiin vieraita. Pelkäsin että kuulen kommentteja siitä mitä minun päälleni on mahtunut. Onneksi kutsuin juhliin vain ihmisiä jotka ovat onnellisia puolestamme ja jotka arvostavat meitä.

Jos sinulla on kurveja, korosta niitä. Peittäminen häivyttää upeita muotoja ja saa sinut näyttämään isommalta.

Näistä kaikista huolista ja murheista opin muutamia tärkeitä asioita, ja näitä asioita kannan sydämessäni kun olen työssäni hääpukuja myymässä. Jokainen morsian on oikean kokoinen. Jokainen morsian on oikeanlainen juuri sellaisena kuin on.

Minä ja tiimi teemme joka kerta kaikkemme sen eteen että morsian löytäisi hääpuvun jossa tuntee itsensä kauniiksi, jossa näkee sen kauneuden jonka me hänessä näemme – ja kyllä, me näemme kauneutta. Me olemme päättäneet nähdä sen ja tuoda morsiamen parhaat puolet esiin. Olemme myös hyviä siinä.

Jos sinä olet morsian joka jännittää hääpuvun sovitusta, ymmärrän sen. Minä en uskaltanut enää ensimmäisen käyntini jälkeen mennä hääpukuliikkeeseen. Itkin sen kaksi viikkoa ja päätin että ostan pukuni jostain muualta, tai teetän sellaisen, tai jotain. Itkin että perun häät koska aviomieheni ei voi oikeasti pitää minusta, että hän huomaa vielä virheensä. Se on kamala tunne.

Me kerromme kaikille nämä asiat, joten kun käymme liikkeessä läpi pari ”sääntöä” siitä miten meillä toimitaan, emme kerro niitä vain sinulle, vaan kerromme ne kaikille: jokaisella koosta riippumatta. Meillä jokaisella on jotain mikä meitä ulkomuodossamme jännittää tai jota tahdomme häivyttää tai piilottaa: siksi kerromme toimintaperiaatteestamme kaikille. Emme siis kerro näitä asioita siksi että olisimme huomanneet sinussa jotain erityistä… kun itsetunto on matalalla, sellaisiakin hassuja ajatuksia saattaa tulla mieleen.

Tule rohkeasti hääpukusovitukseen. Lupaamme hemmotella sinua ja pitää sinusta huolta. Tiedämme parhaat keinot näyttää hyvältä kuvissa (niissä joita katsellaan seuraavat 40-70 vuotta!) ja meillä on nenäliinoja onnenkyyneliä varten. Itkeä saa, mekin olemme nyyhkineet nähdessämme onnellisia morsiamia.

Sydämestäni, tervetuloa.

 

terv. Maija

Muista ottaa hääpukusovitukseen mukaan sellainen ystävä joka kertoisi sinulle aina totuuden, mutta rakastaa sinua ja puhuu sinulle kunnioittavasti.

Myöhemmin selvisi että kyseinen 400€ hintalisä hääpukua tilattaessa ei pitänyt paikkaansa, sillä kyseinen hääpukuja valmistava yritys ei veloita lisää isommasta vaatekoosta. On olemassa hääpukuvalmistajia jotka todella veloittavat lisää, sillä kangasta menee enemmän, mutta tuo merkki ei tee niin. Asia selvisi vasta jälkeenpäin mutta ei varsinaisesti lisännyt luottamusta kyseiseen yritykseen tai sen toimintaan. Kyseisestä hääpukuliikkeestä tulee edelleen meille itkuisia pluskoon-asiakkaita joten valitettavasti tällaiseen voi törmätä edelleen.

Kuvat:

Valokuvaaja: Raisa Rautkorpi

Malli: Janni Drake

Hiukset, meikki, stailaus: Maija Putkonen

Kukat: Kukkakauppa ja hautaustoimisto Marjatta Ryynänen Ky