Wedding Garage

London Bridal Fashion Week / White Gallery

LBFW2019

Häämuodin suuri tapahtuma, London Bridal Fashion Week oli Wedding Garagen ensimmäinen suuri kansainvälinen tapahtuma. Tapasimme messuilla kaikki suuret kansainväliset merkit ja myös muutamia eurooppalaisia ja amerikkalaisia suunnittelijoita, joihin oli suuri ilo tutustua.

Messujen pääosassa olivat tietysti hääpuvut, ja niitä oli valtavasti. Kiersimme valtavan messualueen huolellisesti läpi, seurasimme eri näytöksiä ja juttelimme niin suunnittelijoille, toimittajille, kollegoille kuin malleille.

Ensin suosikkimme!

Malli May esittelee E&W:n Bowie-hääpukua.

Walesista kotoisin oleva Sophie toimii suunnittelijana omalle brändilleen, E&W Couturelle. Vihreistä arvoista alkunsa saanut yritys toi messuille mukanaan uuden kokoelmansa. Nuorekas ja hauska mallisto erosi muista selvästi ideoillaan. Esimerkiksi Josie-puku kuoseineen eroaa valtavirrasta, mutta varsinkin upean May-mallin päällä hurmasi persoonallisuudellaan.

Toivomme E&W Couturen saapuvan meille suunnittelijavieraaksi ensi syksynä. Kurkatkaapa verkkosivuja, olisiko sinun uniikki hääpukusi heidän mallistostaan?

E&W Bronte

Kansainvälistä osaamista

Toinen upea mallisto löytyi myös “rapakon takaa”, aina New Yorkista asti. Loulette Bride löytyy Brooklynin alueelta ja omistajansa Marteal Mayer on myös yrityksen suunnittelija. Tapasimme Martealin ja tiiminsä messuilla ja juttelimme pitkään yrityksen teemoista ja kehityskaaresta. Martealilla on tiiminsäkin mukaan aina selkeä visio, jonka myös osaa toteuttaa. Nuorekas, moderni ja raikas, silti tyylikäs mallisto on meidän arviomme.

Yhdistä nuorekas body ja raikas versio horsehair-hameesta.

Loulette Bride mallisto oli kuin henkäys raikasta ilmaa. Kuosit, leikkaukset ja yksityiskohdat olivat raikkaita ja pukujen käsityö viimeisteltyä ja moitteetonta. Luonnollisesti suurten massatuotanto-mallistojen linjoissa ei voi olla samanlaista moitteetonta ompelutaitoa kuten taitavien suunnittelijoiden omin käsin valmistamissa kappaleissa, mutta satoja tai tuhansia hääpukujen helmoja nähneenä nämä todella erottuivat onnistuneina kappaleina joukosta. 2020 mallistoa ei ole vielä julkaistu verkkosivuilla, mutta poikkeuksellisen korkeasta laadusta ja desing-silmästä kiinnostuneille vinkkaamme pitämään tämän suunnittelijan muistissa.

Vihreiden arvojen ystävät voivat huomioida, että Loulette Bride lahjoittaa joidenkin pukujen myynnistä kiinteän summan mehiläisten eteen töitä tekevän yhdistyksen hyväksi Yhdysvalloissa.

Huomioita näytöksistä

Kansainväliset suunnittelijoiden näytökset pyrkivät tekemään wau-hetkiä katsojilleen ja valitsevat lavalle pukuja, jotka ovat merkittäviä, mutta eivät ehkä kuvaa mallistoja parhaiten. Mainitsimmekin tästä jo tuoreeltaan somessa, mutta olimme hieman pettyneitä joihinkin messuilla esillä olleisiin näytöksiin: puvut olivat lavalla viimeistelemättöminä (langanpätkiä tai kokonaan ompelematta jääneitä linjoja!) ja huonosti mallien päällä istuvia pukuja oli useallakin suunnittelijalla.

Eliza Jane Howell
Joidenkin pukujen suurin huomioarvo oli siinä, miten paljon ne paljastivat.
Herve upea puku oli näytöspuvuista kaunein.
Randy Fenolin puvut kiinnostivat yleisöä.
Kansainvälisesti tunnettu Randy Fenoli ei aiheuttanut kohua hääpuvuillaan, mutta klassisissa puvuissa ei sinänsä ole mitään vikaa.

Messualueella vastaan tulleita herkkuja

Hennon vaaleanpunainen sävy oli nähtävissä useissa mallistoissa.
Veistoksellinen satiinipuku ei sinällään ole mitään uutta, mutta massasta se erottui. Puvun harmaaseen taittuva sävy oli myös etuna erottumiselle.
Sotteron salista löytyi tämä upeaselkäinen merenneitopuku, jossa vetoketjukiinnitys on siirretty sivulle. Maggie Sotteroita myy Suomessa turkulainen Sydänkäpy.
Selkälinjainen, pelkistetty häämuoti palvelee yksinkertaisemman tyylin ystäviä. Tämän tyylin ystävien kannattaa muistaa mittasuhteiden asettuminen täysin oikein, sillä nähtyämme tämän puvun toisella (kauniilla) mallilla, se ei tehnyt ainakaan positiivista vaikutusta.
Kimallusta ja dramatiikka löytyi messuilta myös, suomalaiseen makuun nähden ehkä jopa liikaakin. Monet suuret mallistot olivat ottaneet pukuihinsa valtavat määrät kimaltavia elementtejä ja jonkinlainen arvokas, ajaton viehkeys oli kadoksissa. Emme toki sano etteivätkö kimaltavatkin puvut ole ihania, päinvastoin – jos jotain olemme oppineet, on se että jokainen hääpuku suunnitellaan palvelemaan omaa asiakaskuntaansa ja sen oikean puvun löytäessään morsiamen persoona ja tyyli tuovat esiin kauniin ihmisen.
Läpikuultavia pitsiyläosia näimme paljon, mutta tämän puvun korsettimainen yläosa metallikirjailulla pitsillä erottui edukseen. Huomaa rohkeat korvakorut!
Sotteron mallistossa oli muuten myös tämä, pukuun kolmiulotteisen näköisesti tehty kaksiulotteinen rusetti.
Zac Posen toi messuille huippusuunnittelijan näkemyksen morsiuspuvusta.
Pidimme paljon näkemästämme.
Sotteron mallistossa oli paljon seikkoja jotka kiinnittivät huomiota, esimerkiksi tämä poikkeuksellisen näyttävä huntumainen viitta. Ihastuimme välittömästi!
Hiekansävyinen puku tuo myös aivan eri tavalla esiin pitsikoristelun, kuin tyypillinen ivory.
Kerroksittain leikattu tyllihelma ja sinisen sävyt – tämän hetken trendien kärkeä.
Sininen lyhyt tyllihelmainen hääpuku – morsiamelle vai kaasolle?

Messujen kansainvälinen tunnelma

London Bridal Fashion Week on valtava, yli 300 merkkiä edustava häätapahtuma häämuodin ammattilaisille. Poskisuudelmia, kättelyitä, halauksia – osa näytteilleasettajista tunnisti jo kaukaa tutut hääalan yrittäjät.

Messuilla oli valtavasti nähtävää. Tässä julkaisussa on vain murto-osa messuilla nähdyistä puvuista, mutta ehkä trendien raapaisu teille nähtäväksi sopivasti karsittuna rohkaisee tutkimaan hääpukujen valikoimaa uusin silmin. Ole rohkeasti oma itsesi ja valitse ammattilaisen käsissä hääpuku, joka sopii juuri Sinulle, ei puku jonka oletat miellyttävän muiden silmää.

Wedding Garage tuo Suomeen uuden malliston plus-kokoisia morsiamia ajatellen – pukujen rakenteista alkaen niiden muotoilussa ja suunnittelussa on ajateltu istuvuutta. Tästä lisää myöhemmin!

Lisäksi pyrimme saamaan putiikkiimme yksittäiskappaleita mm. Eliza Jane Howellin suunnittelemista mallistoista – upeasti kirjailtuja, 20-luvun henkeen sopivia arvokkaita taideteoksia niille morsiamille, jotka tahtovat unelmien hääpuvun helmikoristeisena ja täysin uniikkina luksustuotteena.

Suunnittelija Eliza Jane Howell
Loulette Bride
Lämpimin terveisin kauniista,
inspiroivasta ja elämää täynnä olevasta Lontoosta raportoi
Maija Putkonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *